BHRT od 8. maja privremeno uskraćuje pružanje usluga RTV FBiH: Evo šta je razlog

10
Radiosarajevo.ba
BHRT od 8. maja privremeno uskraćuje pružanje usluga RTV FBiH: Evo šta je razlog
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / BHRT

Državna televizija BHRT će od sutra, 8. juna, uskratiti usluge produciranja i emitirana programa FTV-a.

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na sjednici održanoj jučer, 6. maja, donio je odluku da od srijede, 8. maja 2024. od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH.

Kako su istakli iz Poslovodnog odbora BHRT-a, mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od mjeseca decembra 2023. do 6. maja 2024. a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 06. maja 2024. godine iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTV FBiH na isti dan je 364.511,50KM.

Ova Odluka se odnosi na sve usluge izuzev:

- pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, i 
- usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

"Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove Odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a a zbog nemogućnosti dogovora sa menadžmentom RTVFBiH bili smo prinuđeni donijeti Odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta", poručuju iz Poslovodnog odbora BHRT-a.

U slučaju izmirenja obaveza privremene mjere će se staviti van snage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije