BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu
Foto: Inmedia.ba / Poplave u Sanskom Mostu

Narednih dana povratak poprilično nestabilnog vremena iznad većeg dijela zemlje uz lokalno pljuskove sa grmljavinom i vremenske nepogode, najavili su danas, 6. maja, i na stranici BHmeteo.

Kako ističu, sutra (7. maja) nakon stabilnog prijepodnevna, u poslijepodnevnim satima dnevnim razvojem naoblake lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Nestabilnosti se očekuju uglavnom duž sjevernog pojasa zemlje, odnosno u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne. U srijedu (8. maja) nestabilnosti se šire na veći dio zemlje.

"Srijeda potencijalno 'opasan' dan za pojedine brdsko-planinske krajeve zemlje. Uz dosta vlage u atmosferi i slaba visinska strujanja, dolazilo bi do pojave lokalnih, ali stacioniranih pljuskova nad istim područjem. Oni bi donosili veću količinu padavina u relativno kratko vrijeme uz mogućnost bujičnih poplava.

Legenda Borussije Dortmund se na poseban način zahvalio svakom navijaču

Legenda Borussije Dortmund se na poseban način zahvalio svakom navijaču

Ipak, zbog same prirode pljuskova i njihove lokalnosti za očekivati je velike razlike u količinama padavina na malom području. Tako, recimo, jedan dio sela moze proći uz sasvim mizerne količine kiše, a drugi dio uz bujičnu poplavu", navodi se na stranici.

Nestabilno vrijeme uz promjenjivu oblačnost i lokalno pljuskove zadržalo bi se do kraja sedmice, dodaju, prognoziravši do srijede relativno toplo, a od četvrtka nešto osjetniji pad temperatura uz buru i sjeverac.

Narednih dana povratak poprilično nestabilnog vremena iznad većeg dijela zemlje uz lokalno pljuskove sa grmljavinom i...

Posted by BHMETEO.ba on Monday, May 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije