Bh. političar koji je poznat po izjavi da je kod njega "gram uvijek gram" postao član Naše stranke

4
Radiosarajevo.ba
Bh. političar koji je poznat po izjavi da je kod njega "gram uvijek gram" postao član Naše stranke
Foto: X.com / Abdulah Iljazović

Abdulah Iljazović, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, promijenio je (ponovo) politički dres.

Kako je saopćeno 3. jula, Iljazović je novi član Naše stranke - podsjećamo da je prethodno bio u Narodu i pravdi, koju je napustio nakon čega je bio nezavisni zastupnik u Skupštini. Potom je ušao u Stranku za BiH iz koje je navodno isključen prije nekoliko mjeseci.

"Abdulah Iljazović, dugogodišnji prijatelj našeg lokalnog ogranka, već je prethodno, 2022. godine, tokom općih izbora, pružio otvorenu podršku Našoj stranci u Brčkom. S velikom radošću obavještavamo javnost da nastavljamo ovo prijateljstvo na formalniji način, jer je gospodin Iljazović sada i zvanično postao dio naše porodice. Ovo značajno pojačanje u našim redovima dolazi u ključnom trenutku pred predstojeće lokalne izbore koji će se održati u oktobru ove godine. Pridruživanje gospodina Iljazovića predstavlja ne samo jačanje naše organizacije, već i potvrdu da je Naša stranka prirodno okruženje za mlade ljude koji žele aktivno učestvovati u političkom životu i doprinositi razvoju zajednice", poručili su iz Naše stranke.

Istražili smo: Da li je zamjenik direktora Ensar Korman dodirivao uposlenicu Granične policije BiH

Istražili smo: Da li je zamjenik direktora Ensar Korman dodirivao uposlenicu Granične policije BiH

Inače, Ilijazović je u javnosti postao poznat po izjavi kako je kod njega "gram uvijek bio gram".

Naime, on je, prije nego što se bacio u političke vode, osuđen zbog plivanja u vodama s druge strane zakona. Ovu činjenicu nikad nije krio - u septembru 2017. uhapšen je i osuđen, zajedno sa saradnikom, zbog dilanja droge. 

Drage simpatizerke i simpatizeri Naše stranke u Brčkom, želimo vas obavijestiti o najvažnijim novostima sa večerašnjeg...

Posted by Naša stranka Brčko distrikt BiH on Wednesday, July 3, 2024

A, uoči izbora 2020, na kojima je osvojio 801 glas ili 31,86 posto, te postao najmlađi ikada izabrani zastupnik u Skupštini distrikta Brčko, dao je intervju u kojem je govorio o svom političkom putu i svojoj prošlosti.

"Kandidirao sam se da im je*em mater", jezgrovito je novinarima tada objasnio svoju izbornu strategiju i dodao: "Ovim lopovima što nas kradu. Znaš, u Bosni nije teško naći razlog da se kandidiraš, imaš ovdje puno toga što ti smeta. A sad je dobar tajming, i za mene i za stranku. U trendu je, raste." 

Početkom novembra te godine imao je svega tri mjeseca staža u politici, međutim ima viziju i plan: "Ja sam se uvijek zamišljao u politici, ali sam htio biti u opoziciji, razumiješ? Da se borim protiv sistema, da budem drugačiji. Htio sam da ima nade i da se nešto u Bosni može raditi. Nada je umrla u ljudima, uništili su je." 

Zastupnik poznat po sloganu "Da gram bude gram", nazvao načelnika seljačićem

Zastupnik poznat po sloganu "Da gram bude gram", nazvao načelnika seljačićem

Pitali su ga tada kako se našao u dilanju, ako se uvijek zamišljao u politici.

"A eto. Nisam imao para u to vrijeme i eto. Spontano je bilo, nije bilo planski. Kretao sam se u takvom društvu. Osuđen sam na četiri mjeseca, platio sam sve, bilo mi je prvo djelo i nisu mi radili velike probleme."

Priznao je kako je dilao "samo" marihuanu.

"Samo trava. Pristupačna je većini, mlađa raja je kontala. Nije to dugo trajalo, to dilanje. Tri i pol mjeseca. Neću se hvaliti s tim", ispričao je Abdulah tada i dodatno pojasnio istinitost citatat da je "gram kod njega gram".

"Jest. Gram je kod mene uvijek bio gram. To ti je sto posto, možeš provjeriti u Brčkom", rekao je Iljazović 2020, pa istaknuo: "Meni ne treba u životu nikakva pozicija. Samo želim proći u skupštinu i raditi drukčije. Kod nas se ne radi drukčije. Imam obiteljsku firmu u kojoj je 300 radnika, ne idem u ovo zbog novca. Nisam nikome dužan. Politika mi još nije ništa dobroga donijela, a ja želim donijeti dobro drugima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije