Bh. oscarovac se ponovo oglasio: Da smo se javili Asimu da nam to "završi"...

5
Radiosarajevo.ba
Bh. oscarovac se ponovo oglasio: Da smo se javili Asimu da nam to "završi"...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Detalji sa suđenja i dalje izazivaju reakcije

Detalji sa suđenje u aferi "Respiratori" koje je jučer nastavljeno u Sudu Bosne i Hercegovine ponovo je izazvalo mnogo reakcija.

Nakon što su procurili detalji u kojima su tokom izvođenja materijalnih dokaza, predstavljene i SMS poruke nekoliko optuženih, Fikreta Hodžića, vlasnika firme "Srebrena malina" i premijera Vlade FBiH, Fadila Novalića, Twitter se „užario“ od reakcija na račun Asima Sarajlića.

"Selam, gospodine Novaliću, Fikret Hodžić je, Asim mi je rekao da Vam se javim oko respiratora. Kada budete imali vremena, javite se", glasila je poruka za Novalića.

Na pitanje novinara tokom jučerašnje pauze Doma naroda Parlamenta BiH, Sarajlić je kratko prokomentarisao poruke...

„Ima raznih Asima“, kazao je.

To je izazvalo brojne reakcije na račun Sarajlića. Dva puta u nekoliko sati oglasio se i oscarovac Danis Tanović. Prvi put je to bilo kada je na Twitteru predložio članovima Udruženja Filmskih Radnika da i oni nazovu premijera Novalića i, citiramo „kažu da im je rek'o Asim da se jave“.

No, nekoliko sati poslije Oscarovac se ponovo oglasio...

Prije pet godina smo Novaliću predali nacrt o AV djelatnosti. Da smo se javili Asimu da nam ovo "završi", do sada bi vjerovatno imali funkcionalnu kinematografiju“, poručio je Tanović.

Dalje se navodi kako je Nacrt zakona o AV djelatnosti predat premijeru FBiH 8. februara 2016. godine. Od tada se vodi pod "nestali" ...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije