Nastavljena februarska sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Anadolija
Nastavljena februarska sjednica Predstavničkog doma PSBiH
U toku je nastavak prekinute februarske sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je odgođena za danas jer joj nisu prisustvovali poslanici stranaka iz Republike Srpske (RS).

Ovakvu odluku poslanici iz RS-a donijeli su nakon što je odlučeno da agent BiH Međunarodnom sudu pravde u Haagu podnese zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Današnjoj sjednici prisustvuju poslanici iz RS-a, osim SNSD-a. Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS) izjavio je juče da će poslanici te stranke prisustvovati sjednici ali da neće glasati.

Na dnevnom redu današnje sjednice nalazi se, između ostalog, prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, prijedlog zakona o dopuni Zakona o upravi, prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost kao i Izvještaj komisije Kolegija Predstavničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Zahtjevu poslanika Mirsada Mešića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije