Sadik Ahmetović otkrio: Zbog Srebrenice su mi prijetili iz Njemačke

E. H.
Sadik Ahmetović otkrio: Zbog Srebrenice su mi prijetili iz Njemačke
Screenshot / YouTube
Prije nekoliko dana Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentu BiH, saopćio je kako je dobio prijetnje smrću, koje su upućene njegovoj porodici i njemu, te je večeras otkrivena osoba koja je uputila ove prijetnje.

Tu informaciju, gostujući u emisiji Pošteno na FTV-u potvrdio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, kazavši da su sigurnosne agencije otkrile ko je prijetio Ahmetoviću, te da se ta osoba nalazi u Njemačkoj.

Riječ je o Jakubu Fejziću, bratu bivšeg predsjednika Općinskog odbora SDA u Srebrenici Hamdije Fejzića, kazao je Sadik Ahmetović za Radiosarajevo.ba.

"Vjerujem državnim agencijama i zahvaljujem im se što su brzo otkrile počinioca. nadam se da će tužilaštvo i SIPA do kraja profesionalno uraditi svoj posao", istakao je Ahmetović, dodavši da su mu prijetnje upućene zbog "kritika koje upućuje za gubitak Srebrenice i poniženja Bošnjaka".

Podsjetimo, pred kraj januara Ahmetović je zajedno sa ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem doživio neugodnosti tokom pokušaja održavanja sjednice Povjereništva SDA u Srebrenici.

Nakon toga, prijetnje su mu stigle putem mobilnog telefona, a prijetili su i da će ukoliko Ahmetović ne prestane sa "ovakvim političkim djelovanjem, njegova djeca završiti u nekoj od rijeka u BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije