Sadik Ahmetović: Dobio sam prijetnje smrću, prijete i mojoj djeci

E. H.
Sadik Ahmetović: Dobio sam prijetnje smrću, prijete i mojoj djeci
Fena / Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentu BiH, koji je pred kraj januara ove godine, zajedno sa ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem napadnut u Srebrenici, ponovo je žrtva prijetnji nepoznatih pojedinaca.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio sam zastupnik Ahmetović, on je putem telefonskog razgovora dobio prijetnje smrću, što ga je u potpunosti uznemirilo.

"Mogu potvrditi da sam primio ozbiljne prijetnje i da sam o svemu obavijestio nadležne sigurnosne agencije. Nepoznata muška osoba me zavala sa nepoznatog broja i upozorila me da, ako ovako nastavim sa ovakvim političkim djelovanjem, da će moja djeca završiti u nekoj od bh. rijeka", kazao nam je Ahmetović.

On je dodao i kako sumnja da iza ovih prijetnje stoje iste osobe koje su organizovale napad u Srebrenici, te da je ove prijetnje shvatio vrlo ozbiljno, zbog čega je obavijestio i istražne organe o cijelom slučaju. 

"Žao mi je što policija u Srebrenici nije svjesno dostavila organizatore napada na ministra Osmanovića, jer ima indicija da je policija za sve znala i da ima pojedinaca iz policije koji su učestvovali u organizaciji napada. Stoga je jako važno da SIPA preuzme ovaj slučaj, kako bi vratili sigurnost u Srebrenicu", zaključio je Ahmetović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije