Pogledajte novi snimak incidenta u Srebrenici: Ahmetović otkriva ko su akteri

E. H.
Pogledajte novi snimak incidenta u Srebrenici: Ahmetović otkriva ko su akteri
Reakcije nakon incidenta koji je jučer prekinuo sjednicu Povjereništva OO SDA Srebrenica još uvijek pristižu sa svih strana, pa se tako u javnosti danas pojavio i novi video s detaljima ovog slučaja.

Ti detalji otkrili su neke od aktera jučerašnjeg slučaja u Srebrenici, te smo tako uspjeli doznati da, čovjek koji na videu kao učesnik incidenta vrijeđa Sadika Ahmetovića, člana Povjereništva OO SDA Srebrenica, uopće nije član SDA.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Sadik Ahmetović, riječ je o Senadu Hasanoviću, koji je član Stranke za BiH i koji je, kako tvrdi Ahmetović, s Hamdijom Fejzićem organizirao cijeli jučerašnji incident.

"Jedan sam od osnivača SDA u Srebrenici, a ovaj jučerašnji sramni dan koji sam doživio u Srebrenici je repriza koju sam doživio u ratu kada je tadašnji predsjednik SDA Srebrenica Hamed Efendić sazvao sjednicu GO Srebrenica u hotelu Domavina. Tada je na učesnike skupa bačen suzavac i onemogućeno je održavanje sjednice, tada su, kao i sada, vlas u Srebrenici predvodili Hamdija Fejzić, koji je bio na čelu općinske vlade, a načelnik policije tada je bio Hakija Meholjić. Njih dvojica ni tada nisu ništa poduzeli da zaštite skup i tada su se čuli samo prijetnje i sila. Danas, kao i tada, srebreničkim Bošnjacima po istoj matrici vladaju ista dvojica koji su bez izbornog legitimiteta pristali da uđu u vlast bez većine Bošnjaka u Srebrenici", istaknuo je Ahmetović za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i da sve informacije ukazuju na to da je smijenjeni predsjednik SDA Srebrenica Hamdija Fejzić, sa grupom izmanipuliranih momaka i članova drugih stranaka organizirao napad na povjereništvo, kojim je predsjedavao zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović

"SDA je jučer ponižena i nalazi se na prekretnici - da li će dozvoliti da standard odlučivanja i demokratija, koju je do sada baštinila SDA bude sila, fizički obračuni i poniženja ili njen demokratski iskorak. Ovo je direktno kršenje i nepoštivanje odluka Predsjedništva stranke i ja se nadam da ćemo iz svega izvući pouku, jer Srebrenica je na samom rubu svog kraja", zaključio je Ahmetović svoju izjavu.

Podsjeća, jučer je grupa od dvadesetak ljudi ušla u prostorije Medžlisa Islamske zajednice gdje se trebala održati sjednica Povjereništva SDA. Na samom početku sastanka iz sale su fizički izgurali člana Povjereništva OO SDA Srebrenica Sadika Ahmetovića i zamjenika predsjednika SDA Adila Osmanovića.

Vrlo brzo otkriveni su brojni detalji slučaja, a u nastavku pogledajte video koji otkriva mnogo više o cijelom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije