Cvijanović otkrila detalje: O čemu će vlade FBiH i RS-a razgovarati u četvrtak

Radiosarajevo.ba
Cvijanović otkrila detalje: O čemu će vlade FBiH i RS-a razgovarati u četvrtak
/ Anadolija
Nakon što je danas najavljeno da će se tokom ove sedmice u Banjoj Luci održati dugo očekivana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH, premijerka RS-a Željka Cvijanović otkrila je i detalje sjednice.

Kako se navodi, čelnici dva bh. entiteta razmatrat će realizirane mjere iz Reformske agende, te najvljenu izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo, a Cvijanović je istakla da se u vezi sa putnim komunikacijama očekuje velika saradnja entitetskih vlada sa nadležnim ministarstvima i državnim institucijama.

"To će biti prvi korak nakon čega će naša radna radna grupa moći da radi na konkretnim stvarima, po pitanju trase, uvjeta koje je potrebno sagledati te finansijskoj konstrukciji", dodala je Cvijanović večeras za RTRS

Na zajedničkoj sjednici vlada RS-a i Federacije BiH bit će, kaže, definirana i buduća saradnja te dinamika održavanja zajedničkih sjednica tokom godine, te iz kojih razloga će biti sazivane i šta je potrebno da se time postigne.

Razmatrat će i iskustva u implemetaciji određenih zakona.

"Jedna od tema bit će i da se sagledaju iskustva novih zakona koji su usvojeni u RS-u u borbi protiv 'sive ekonomije' s obzirom da se Federacija BiH sprema da donese takve zakone", rekla je enitetska premijerka Željka Cvijanović.

Sjednica će biti održana, u četvrtak, 9.marta, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, u Banjoj Luci, s početkom u 13.00 sati.

Ovoj sjednici će prethoditi bilateralni sastanci ministara vlada RS-a i Federacije BiH, u terminu od 12.00 do 13.00 sati, najavljeno je danas nakon radno-konsultativne sjednice Vlade RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije