Bećirović: Vučić je kopija Miloševića, Zapad ne smije biti "slijep na desno oko"

3
Fena
Bećirović: Vučić je kopija Miloševića, Zapad ne smije biti "slijep na desno oko"
Foto: Fena / Denis Bećirović

Vrijeme je za konkretnu akciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice s ciljem zaustavljanja rušenja temelja Dejtonskog mirovnog sporazuma i države Bosne i Hercegovine, upozorio je danas potpredsjednik SDPBiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

Kako je naveo u saopćenju za javnost, država Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena, nedjeljiva, međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija, Vijeća Evrope, OSCE-a i drugih međunarodnih organizacija, država koja je na putu integriranja u EU i NATO.

Negiranje ovih činjenica i zagovaranje politike usvajanja zajedničkih zakona Srbije i bh. entiteta RS neviđeni je presedan u savremenoj historiji Evrope i direktni pokušaj rušenja Bosne i Hercegovine suprotno svim normama domaćeg i međunarodnog prava.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Istovremeno dok Milorad Dodik i njegovi sljedbenici blokiraju državne organe vlasti Bosne i Hercegovine, upozorio je, podrivaju Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi poslušnici kreću u konkretnu realizaciju velikosrpskog projekta koji prevazilazi u nekim aspektima i politiku iz vremena Slobodana Miloševića.

Očigledno je da Miloševićevi i Šešeljevi sljedbenici imaju namjeru da zakonodavnim aktivnostima u Skupštini Srbije i Skupštini bh. entiteta RS unište jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o planskoj aktivnosti koja se vodi iz Beograda i kojom se ponovo restaurira zločinački projekat velike Srbije.

"Vrijeme je za konkretnu akciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice s ciljem zaustavljanja rušenja temelja Dejtonskog mirovnog sporazuma i države Bosne i Hercegovine. Srbija nikada neće moći okupirati nijedan pedalj međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, ali, nažalost, ekspanzionističke snage u Srbiji imaju potencijal da ponovo zapale cijeli region. Zapad mora zaustaviti velikosrpskog demona prije nego što bude kasno za očuvanje mira.

Dodao je kao je, Aleksandar Vučić politička kopija Slobodana Miloševića i kkako Zapad ne smije biti "slijep na desno oko".

"Ustavom BiH je precizno definirana ravnopravnost srpskog, hrvatskog i bosanskog jezika kao i ćiriličnog i latiničnog pisma te shodno tome jednostrana i antiustavna zaštita ćiriličnog pisma predstavlja diskriminaciju druga dva jezika i latiničnog pisma, kao i tešku povredu ustavnog načela ravnopravnosti. Vrijeme je za sistemski, jasan i odlučan odgovor svih demokratskih snaga u Bosni i Hercegovini", zaključio je Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije