Bećirović uputio tri odgovora Vučiću: Tako je i Milošević govorio

14
Radiosarajevo.ba
Bećirović uputio tri odgovora Vučiću: Tako je i Milošević govorio
Foto: EPA/ Radiosarajevo.ba / Vučić/ Bećirović

Potpredsjednik SDP-a i delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je, kako je naveo, tri odgovora Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, a povodom njegovih današnjih izjava u Donjoj Gradini.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio se danas i položio vijenac žrtvama ustaškog terora u Jasenovcu, na grobnom polju "Topole" u Donjoj Gradini.

Vučić je danas, uz ostalo, poručio da cjelokupan srpski narod mora zapamtiti: Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod. Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta. Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno...

Zbog ovakvih, kako je istakao, "opasnih teza" Bećirović je Vučiću uputio tri odgovora.

Prenosimo ih u cijelosti:

1. Mir je najvažniji, ali se on ne gradi riječima već djelima. I Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir a znamo šta je u stvarnosti činio.

2. Dio Ujedinjenih nacija (UN) i međunarodne zajednice su Srbija i Bosna i Hercegovina. Vučiću, nauči se da je bh. entitet RS administrativno teritorijalna jedinica u državi Bosni i Hercegovini.

3. Međunarodno javno pravo nije sahranjeno, ali je činjenica da ga Srbija flagrantno krši od 1990-ih godina do danas. Vučiću, za početak, počni poštovati presude najviših svjetskih sudova pa onda pričaj o međunarodnom pravu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije