Karić podržala Bećirovića: BiH je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke

5
Radiosarajevo.ba
Karić podržala Bećirovića: BiH je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke
Facebook / Benjamina Karić

Potpredsjednik SDP-a i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović uputio je poziv svim predsjednicima parlamentarnih političkih stranaka bosanskohercegovačke orijentacije sa ciljem formiranja Pokreta za zaštitu države BiH.

Javni poziv objavio je na svom Facebook profilu. U prijedlogu poziva opširno je i detaljno naznačio kako je prošlo više od godinu dana od kako je javno predložio formiranje političkog pokreta.

"Nažalost, u međuvremenu pojavili su se i novi ozbiljni razlozi zašto treba krenuti u ovom pravcu. Da li će se takav oblik saradnje s ciljem zaštite države Bosne i Hercegovine zvati pokret, savez, koalicija, front ili na neki drugi način manje je važno. Bitna je suština", ističe Bećirević na početku objave.

Naglašava kako se u periodu od pokretanja ovog prijedloga do danas stanje se dodatno pogoršalo.

Na Bećirovićev poziv reagirala je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, koja je u komentaru objave napisala sljedeće:

"Kao potpredsjednica SDP-a BiH javno podržavam ocjene, stavove i javni poziv/prijedlog potpredsjednika SDP-a BiH prof. dr. Denisa Bećirovića. Država Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije