Bećirović: Trenutna kriza u BiH najviše odgovara Vučiću

A. D.
Bećirović: Trenutna kriza u BiH najviše odgovara Vučiću
Arhiv / Damir Bećirović
Zastupnik DF-a u Predstavničkom domu PSBiH Damir Bećirović smatra da je otkazivanje sjednica ovog doma sastavni dio dogovora SNSD-a i HDZ-a o kreiranju vještačke krize.

"Ali ovo što je sada uradio Savez za promjene je kontraproduktivno, a izlazak iz instiucija BiH je antidejtonski čin. Ukoliko bi se referirali na svaku izajvu koja je data u BiH, onda bi se samo time bavili, pogotovo onim izjavama od Milroada Dodika koje smo i sinoć slušali na RTS-u, a koje su nevjerovatne. Znači taj čovjek kada bi se vratio u BiH trebao bi biti uhapšen od nadležnih agencija zbog rušenja ustavnog poretka. Međutim ništa se ne dešava", kazao je on za Radiosarajevo.ba.

Ističe da su pravo mjesto za riješavanje svakog problema isključivo institucije u BiH.

"I ovo je defintivno jedna vještačka kriza koja očigledno najviše odgovara Aleksandru Vučiću koji se danas sastaje s čelnicima NATO-a potpisuje različite sporazume, ide u prijevremene izbore. Ovdje se od neke banalne izjave pravi problem samo da bi se skrenuo fokus gledanja na BiH", rekao je on.

Dodao je da se sve ovo dešava i zbog vazalskog odnosa stranaka sa srpskim predznakom s Beogradom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije