Bećirović: Srpski narod nema dvije države, ali ima dvije političke kamikaze

0
Radiosarajevo.ba
Bećirović: Srpski narod nema dvije države, ali ima dvije političke kamikaze
Foto: Fena / Denis Bećirović

Denis Bećirović (SDP BiH) reagovao je povodom nedavne izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na proslavi Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Danas je Milorad Dodik na proslavu Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu nerazumno i antidejtonski poručio:

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

'Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku'.

Zbog ove današnje izjave Milorada Dodika, inače veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, želim apostrofirati dvije stvari:

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze - Milorada Dodika i Aleksandra Vulina.

Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije