Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u BiH Marca Di Ruzzu

0
Radiosarajevo.ba
Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u BiH Marca Di Ruzzu
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Marco di Ruzza i Denis Bećirović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzzu.

Tokom razgovora istaknuta je i važnost zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Republici Italiji u julu ove godine, na poziv predsjednika Italije Sergija Mattarelle. Bila je to prva zvanična posjeta Italiji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nakon sedamnaest godina.

Bećirović se zahvalio ambasadoru Di Ruzzi na veoma dobroj i konstruktivnoj saradnji, te je ocijenio da je njegova uspješna diplomatska misija dodatno doprinijela jačanju bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Italije. Posebno se zahvalio na podršci Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Poznat sastav naše reprezentacije za večerašnji duel sa Mađarskom

Poznat sastav naše reprezentacije za večerašnji duel sa Mađarskom

Ambasador Republike Italije Marco Di Ruzza ponovio je da su ciljevi italijanske diplomatije prema Bosni i Hercegovini, pored jačanja bilateralnih odnosa, promocija mira i stabilnosti, te podsticanje evropskih i evroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine. On je rekao da Italija snažno podržava demokratske procese i reforme koje Bosna i Hercegovina poduzima na putu ka punopravnom članstvu u EU.

 Sagovornici su se složili da je veoma važno i u narednom periodu nastaviti s jačanjem prijateljstva i saradnje dvije države, posebno u oblasti privrede, s obzirom na veliki potencijal za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, kao i kulture, obrazovanja i mnogih drugih sektora.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović poželio je ambasadoru Di Ruzzi uspješan nastavak diplomatske karijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije