Bećirović i Reilly: 'Ujedinjeno Kraljevstvo kao svjedok Dejtonskog sporazuma je faktor mira u BiH'

0
Radiosarajevo.ba
Bećirović i Reilly: 'Ujedinjeno Kraljevstvo kao svjedok Dejtonskog sporazuma je faktor mira u BiH'
Foto: Predsjedništvo BiH / Ambasador Julian Reilly i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyom o odnosima dvije zemlje i aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Iz Kabineta Bećirovića saopšteno je da je tokom razgovora konstatovano da je njegova prva radna posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske bila veoma uspješna, te da su održani važni sastanci sa premijerom UK Rishijem Sunakom, ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Jamesom Cleverlyem, ministrom Oružanih snaga UK Jamesom Heappeyom, specijalnim izaslanikom premijera UK za Zapadni Balkan Stuartom Peachom, predsjedavajućom Komiteta za vanjske poslove Parlamenta UK Aliciom Kearns i mnogim drugim zvaničnicima.

Bećirović je ponovio da je Sunak tokom razgovora u Londonu izrazio opredijeljenost da podrži demokratske snage u BiH koje se zalažu za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

U saopštenju se navodi da je tokom razgovora Reilly istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, odlučno da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u BiH.

Sagovornici su iskazali odlučnost da se nastavi dalja izgradnja prijateljskih veza između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije