Bećirović i Reilly održali sastanak: 'Dejtonski mirovni sporazum je ugrožen i Zapad mora reagovati'

5
Radiosarajevo.ba
Bećirović i Reilly održali sastanak: 'Dejtonski mirovni sporazum je ugrožen i Zapad mora reagovati'
Foto: Predsjedništvo BiH / Julian Reilly i Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Džulijanom Rajlijem (Julian Reilly) o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Dr. Bećirović je ukazao da posljednji napad predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika na Ustavni sud BiH i protivustavni ultimatumi predstavljaju udar na ustavni poredak i nastavak njegovog kontinuiranog djelovanja protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. On je naglasio da se mora zaustaviti Milorad Dodik u antidejtonskom, antiustavnom i nezakonitom planu blokade Ustavnog suda BiH. Tokom razgovara dr. Bećirović je poručio da Evropska unija treba hitno uvesti sankcije Miloradu Dodiku i njegovoj organiziranoj grupi zbog rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Dr. Bećirović je istakao da novi potezi Milorada Dodika imaju za cilj destabilizaciju Bosne i Hercegovine i zaustavljanje njenog napretka u euroatlantskim integracijama na štetu svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Ambasador Džulijan Rajli je naglasio da UK ostaje posvećeno pružanju podrške vladavini prava, demokratskim procesima, sigurnosti, stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine, te da će nastaviti raditi na dobrobit svih građana u našoj zemlji. Ambasador Rajli je izrazio svoju odlučnost da nastavi dalju izgradnju prijateljskih veza između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović se zahvalio ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Džulijanu Rajliju na podršci euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i njegovom kontinuiranom zalaganju za produbljivanje saradnje dvije zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije