Bećirović i Reilly: Opredijeljenost za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini

4
Radiosarajevo.ba
Bećirović i Reilly: Opredijeljenost za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini
Foto: Predsjedništvo BiH / Ambasador Julian Reilly i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

Na sastanku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja, razgovarali su o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je kako Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o nizu pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države na bilateralnom i međunarodnom planu.

Denis Bećirović: "Poruke mira, tolerancije i zajedništva danas važnije nego ikada"

Denis Bećirović: "Poruke mira, tolerancije i zajedništva danas važnije nego ikada"

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u ovom segmentu. Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je ambasadoru Reillyju na velikoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Reilly naglasio je snažnu opredijeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije