Baralija o Izraelu i Palestini: Bh. političari koriste priču o sukobu da zamagle afere

10
Radiosarajevo.ba
Baralija o Izraelu i Palestini: Bh. političari koriste priču o sukobu da zamagle afere
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arhiva

Irma Baralija, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara, govorila je danas o aferi "Respirator", bh. političarima i epidemološkoj situaciji.

"I zanimljivo je da se često dižu tenzije i da se u javni prostor uvode neke priče tik prije nastavka suđenja Fadilu Novaliću i ostalima, kako bi se možda zamaglio ovaj proces... Ne znam da li je sad priča oko prepucavanja oko Izraela i Palestine također vezana za zamagljivanje procesa suđenja. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija", poručila je Baralija za N1.

Kada je riječ o epidemološkoj situaciji i odgovoru vlasti, navela je kako je HNK pogođen pandemijom.

"Kada su građani vidjeli na početku ko je na čelu regionalne bolnice i kako se izražava, djelovalo je preventivno", navela je Baralija.

Poručila je i kako je "treći val pogodio prilično kanton", te je kritikovala i kako kantonalna vlast nije donijela pravovremene mjere.

"Rijetkost je bilo vidjeti građane s maskom, terase su bile otvorene, ... jedna vrlo neformalna situacija, uživanje u mostarskom suncu i vremenu", rekla je Baralija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije