Banju Luku zahvatila jaka oluja: Snažni udari vjetra nose sve pred sobom

6
Radiosarajevo.ba
Banju Luku zahvatila jaka oluja: Snažni udari vjetra nose sve pred sobom
Foto: Siniša Pašalić / Ringier / Oluja u Banjoj Luci

Jaka kiša i snažni udari vjetra zahvatili su jutros, 5. novembra, stanovnike u Banjoj Luci.

Prije toga se nebo zacrnilo, a čula se i snažna grmljavina.

Olujni vjetar koji je duvao nosio je sve pred sobom.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vjetar su pratile snažne padavine zbog čega su se na gotovo svim ulicama stvorili potoci.

Ranije je iz hidrometeorološkog zavoda izdaoto upozorenje na olujni vjetar za cijelu RS.

Sredinom dana, vjetar će postepeno slabiti na sjeveru, a do večeri će oslabiti u svim predjelima zemlje., javlja SrpskaInfo.

U videoprilogu ispod, pogledajte snimak oluje iz Banja Luke.

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrovima i pljuskom pogodilo Banjaluku.

Posted by Srpskainfo.com on Sunday, November 5, 2023

U Sarajevu će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina se očekuje od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza 

Biometeorološke prilike ponovo će se pogoršati. Usljed jačanja južnog strujanja i nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su tegobe poput reumatskih bolova, razdražljivosti, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak, 6. novembra 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremeno slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepeni.

Nedim Sladić kroz nekoliko videa objavio novu prognozu: Stiže li u BiH olujno nevrijeme?

Nedim Sladić kroz nekoliko videa objavio novu prognozu: Stiže li u BiH olujno nevrijeme?

U utorak, 7. novembra 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni. 

U srijedu, 8. novembra 2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i promjenljivo vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 na jugu do 18 stepeni.

U četvrtak, 9.11.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 9 stepeni.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 na jugu do 17 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije