U Hrvatsku stiže veliko nevrijeme: Na snazi narandžasto upozorenje, stižu pljuskovi s grmljavinom

0
Radiosarajevo.ba
U Hrvatsku stiže veliko nevrijeme: Na snazi narandžasto upozorenje, stižu pljuskovi s grmljavinom
Foto: Printscreen / Prognoza za Hrvatsku

U nedjelju će u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno s kišom, s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, posebno na Jadranu i predjelima uz njega gdje će lokalno biti i obilnije padavine, glasi prognoza Državnog hidrometorološkog zavoda.

Od sredine dana sa zapada postupan prestanak padavina i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu i olujan, a u početku i jugo.

Zbog izrazito jakog, ponegdje olujnog juga, za cijeli je Jadran upaljen narančasti meteoalarm koji upućuje na opasno vrijeme.

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza vremena, za nedjelju i nadolazeće dane.

"U noći na nedjelju slijedi novo jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, najprije na sjeverni Jadran i gorske krajeve. Mjestimice će biti i obilne kiše, pa su moguće i bujične poplave", prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo oblačno s kišom i grmljavinom, a ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Puhat će jak i olujan jugozapadni i južni vjetar pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 10 do 12 °C, na moru između 15 i 18 °C, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

Oluja na hrvatskoj obali: Pogledajte snimak poplavljene rive u Veloj Luci

Oluja na hrvatskoj obali: Pogledajte snimak poplavljene rive u Veloj Luci

Na jugu Hrvatske temperatura će biti podjednaka, a vrijeme će biti umjereno i pretežno oblačno s kišom, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, koji ponegdje mogu biti jače izraženi. Puhat će jak i olujan južni vjetar.

"U središnjoj Hrvatskoj u noći i u nedjelju prijepodne većinom oblačno s kišom, ponegdje moguća i obilnijim pljuskovima. Poslijepodne prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 17 i 19 °C. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu temperatura će biti podjednaka. Uz promjenjivu naoblaku bit će kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije