Vakcinacija u Banja Luci bez zakazivanja termina za osobe iznad 65 godina

0
Radiosarajevo.ba
Vakcinacija u Banja Luci bez zakazivanja termina za osobe iznad 65 godina
ATV / Vakcinacija u Banja Luci

Iz Doma zdravlja Banja Luka je saopšteno da će danas svi građani Banjaluke stariji od 65 godina, koji su zainteresovani za vakcinaciju protiv virusa korona, biti vakcinisati bez prethodno zakazanog termina.

Vakcinacija protiv virusa korona odvijaće se hali Banjalučkog velesajmaod 8.00 do 15.00 časova vakcinom AstraZeneca.

Mladen Šukalo, član tima za vakcinaciju u Domu zdravlja Banja Luka rekao je da je zadovoljan što su građani prepoznali značaj vakcinacije i što su u velikom broju došli na vakcinaciju.

"Odziv građana je veliki i danas planiramo da vakcinišemo sve građane preko 65 godina, ne moraju imati ni termin. Svi će biti vakcinisani u skladu sa preporukama doktora. Vakcinisaćemo koliko god bude potrebe i koliko građana dođe. Vakcinacije će spasiti milione ljudskih života i pojavu teških kliničkih slika. Svaka vakcina je efikasna i bezbjedna", rekao je Šukalo u izjavi novinarima.

Nošenje maski, higijena ruku i održavanje fizičkog rastojanja među osobama od najmanje dva metra, su ključne mjere za zaštitu od koronavirusa, podsjećaju iz Doma zdravlja.

Ove mjere se odnose i na osobe koje su preležale COVID-19, kao i one koje su se vakcinisale jednom ili obje doze vakcine, kako bi zaštitili sebe i druge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije