Bakir Izetbegović uoči Glavnog odbora SDA: Glasat ću za Jasminu Bišćević-Tokić

8
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović uoči Glavnog odbora SDA: Glasat ću za Jasminu Bišćević-Tokić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Glavni odbor SDA

Danas se u Sarajevu održava sjednica Glavnog odbora Stranke demoktratske akcije (SDA).

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se kratko novinarima prije početka sjednice. On je istaknuo da je za sjednicu planiran obiman dnevni red i dodao je da će sjednica drugo trajati.

Neke od tema bit će pandemija koronavirusa, migrantska kriza, odnosi u BiH i regionu, nacionalizam, odnos sa HDZ-om, izbori zakon, zahtjevi iz RS-a da se pregovora o budućnosti BiH, ali i stanju u SDA.

Osvrnuo se i na pregovore o izbornom zakonu, gdje je poručio da se sve svelo na dvije stranke, HDZ i SDA.

"Na deset zastupnika od više od 60. Za izborni zakon ja kanim dalje razgovarati i sa Čovićem i Komšićem i Nikšićem i Dodikom i Radončićem… Ovaj suženi format je odavno dao svoje”, kazao je Izetbegović.

Poručio je da će danas glasati i za rukovodstvo Glavnog odbora.

"Ja ću glasati za Jasminu Bišćević-Tokić. I nadam se da će ona to prihvatiti. Da imamo ženu na čelu Glavnog odbora", rekao je on.

Na pitanje o izbornom zakonu i odnosu sa HDZ-om, Izetbegović je "odbrusio" novinarima.

To su sve pritisci kao i Čavarain odgovor na moje pismo. Kompletna strategija HDZ-a je pogrešna. Godina upozoravam da ne rade ovo što rade. Kada je u pitanju odnos sa Islamskom zajednicom i evo sada vizni režim. Mogli smo imati 100.000 bogatih turista koji bi došli iz Saudijske Arabije. Nemojte zaustavljati gradnju muzičke škole koju gradi turska. Nemojte zaustavljati investicije”, rekao je Izetbegović pa počeo postavljati pitanja novinaru:

“Ja imam pitanje za vas. Zašto izjednačavate SDA, koja brani državu i demokratiju i višestranačije sa HDZ i SNSD-om. Po čemu sam ja to jednak sa Draganom Čovićem i Dodikom? To sam čuo nekoliko puta na Federalnoj televiziji”, rekao je Izetbegović.

Na naredno pitanje koje mu je postavljeno nije htio da odgovrio, već je nastavio po svom.

“Ne znam. Niste mi odgovorili na moje pitanje”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije