SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko i nacionalističko ponašanje Petrovića

6
Radiosarajevo.ba
SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko i nacionalističko ponašanje Petrovića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Općinski odbor SDA Bratunac najoštrije osuđuje vandalsko, primitivno i nacionalističko ponašanje Aleksandra Petrovića, savjetnika u Kabinetu načelnika općine Bratunac Srđana Rankića, na današnjoj sjednici SO Bratunac.

"Psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA u SO Bratunac u toku zasjedanja Skupštine pokazuju da je ugrožena bezbjednost bošnjačkih odbornika tokom održavanja sjednice SO Bratunac.

Velikosrpska nacionalistička politika koju zagovara i provodi aktuelni načelnik može imati pogubne posljedice po međunacionalne odnose u ovom gradu.

Ako su odbornici izloženi ovakvim vrijeđanjima i pritiscima na zvaničnim sjednicama šta onda mogu očekivati građani Bošnjaci na ulici i svakodnevnom životu.

Pozivamo agencije koje su zadužene za bezbjednost građana da se pozabave bezbjedonosnom situacijom u ovom gradu i da ispitaju incident koji se dogodio", saopćeno je iz SDA.

Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta RS ovo može smatrati, kako navode iz SDA, zvaničnom prijavom protiv imenovanog za širenje vjerske i nacionalne mržnje, te prijetnju i ometanje izabranog zvaničnika da obavlja svoj posao bez pritiska, vrijeđanja i prijetnji.

"Ukoliko ovaj incident ostane bez istrage, epiloga i sankcije možemo očekivati radikalnije prijetnje i pritiske.

Pozivamo sve ambasade, međunarodne i domaće humanitarne i druge organizacije da prekinu saradnju sa općinskom administracijom u Bratuncu u kojoj sjede ljudi koji još uvijek žive u 1995. godini.

Ovim putem želimo se zahvaliti dijelu odbornika iz reda srpskog naroda koji su odmah reagovali i pomenutog profesora, primitivca i ekstremistu, upozorili na neprihvatljivo ponašanje i vrijeđanje", navedeno je u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije