Bakir Izetbegović: Da mene nije bilo aplikacija BiH za EU ne bi bila kredibilna

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović: Da mene nije bilo aplikacija BiH za EU ne bi bila kredibilna
Jedan od članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA, bio je gost novinara televizije Hayat. Bakir Izetbegović je kroz veoma zanimljivom razgovoru komentirao raznovrsne trenutne teme na društveno-političkoj sceni u BiH.

Vrlo otvoreno Izetbegović je govorio o mnogim temama koje interesiraju svakog građanina naše države, te je tako komentirao put Bosne i Hercegovine kroz integracije u Europsku uniju, kazavši kako je veoma zadovoljan provedenim procesima u prethodnom periodu.

"Mogu slobodno kazati da mene nije bilo u tim procesima ne vjerujem da bi se ti rezultati postigli", kazao je Izetbegović, komentirajući prihvatanje aplikacije i preuzimanje upitnika od EU, pokretanje BiH na njenom NATO putu i intenziviranje implementacije reformske agende.

U većem dijelu intervju Izetbegović je govorio o temama koje su bile aktuelne u prethodnih nekoliko mjeseci i sedmica, a u koje je uključen bio i on sam i njegova stranka, te su tako neke od tema bile izborni rezultat koalicije SDA-SBB, saradnja članova Predsjedništva BiH, komentari Fahrudina Radončića na svjedočenju u Prištini, odnos sa Miloradom Dodikom, prvim čovjekom RS-a i poraz bošnjačkog kandidata na izborima u Srebrenici.

Zanimljiv je bio i komentar u vezi sa svojim obećanjem o 100.000 zapolenih tokom aktuelnog mandata SDA, te je Izetbegović ustvrdio kako je završen veliki dio posla u vezi sa tim obećanjem.

"Pazite, kad vi zaposlite 25.000 od 100.000, to je četvrtina posla završena, brže od plana, jer to je trebalo da se radi skoro tri godine, a evo urađeno je za godinu i po dana, skoro duplo brže", istakao je Izetbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije