Erdogan stigao u Sarajevo: Dva aviona iz Turske sletjela na aerodrom

6
Radiosarajevo.ba
Erdogan stigao u Sarajevo: Dva aviona iz Turske sletjela na aerodrom
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Erdogan sletio u Sarajevo

Na međunarodni aerodom u Sarajevu sltejela su dva aviona iz Istanbula. 

Kako nam javlja reporter sa terena jedan od aviona je predsjednički u kojem se nalazi predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan bi se nakon što stigne u Sarajevo trebao uputiti prema šehidskom mezarju Kovači, gdje bi tebao da posjeti mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Uskoro otvaranje prve sigurne kuće za LGBTI osobe u BiH

Uskoro otvaranje prve sigurne kuće za LGBTI osobe u BiH

Nakon ovoga Erdogan trebao bi da klanja džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH u 17.30 sati planirana je cеrеmоniјa svečanog dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred Predsjedništva BiH. Sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske je u 18.30 sati. 

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Erdogan će nakon Bosne i Hercegovine posjetiti i Crnu Goru.

Neslužbeno osim posjete i sastanaka sa državnim vrhom BiH, Erdogan je stigao u Sarajevo da bi prisustvovao vjenačanju Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS) Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem.

Kako saznajemo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Neslužbeno, vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije