Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić šerijatski će se vjenčati u Begovoj džamiji

22
Radiosarajevo.ba
Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić šerijatski će se vjenčati u Begovoj džamiji
Print Screen / Kćerka Izetbegovića sa izabranikom, Erdogan i Bakir

Svadba Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS) Sebije Izetbegović, s njezinim izabranikom Ćamilom Humačkićem, biznismenom rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj, bit će održana sutra, petak, 27. augusta.

Riječ je o svadbi o kojoj se u našoj javnosti u posljednje vrijeme dosta govori.

Kako saznajemo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Neslužbeno, vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan!

Turski predsjednik, kako se očekuje, trebao bi u petak prije podne da stigne u Sarajevo. Pored državničkih obaveza, kako je ranije rekao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović.

Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, te proslava, bit će obavljeni u obližnjem Hotelu Europa u Sarajevu, a počet će od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života, potvrđeno je, također, za portal Radiosarajevo.ba.

Kako su već prenijeli pojedini mediji u Hotelu Europa već traju opsežne pripreme za ovaj događaj.

Podsjetimo, u maju 2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi kćerke turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan. Ona se udala za Selcuka Bayraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bayraktara. Selcuk Bayraktar je tehnički direktor kompanije Baykar, osnivač sistema izuzetno efikasnih bespilotnih letjelica Bayraktar.

Općinskom vjenčanju tada su prisustvovali 11. predsjednik Turske Abdullah Gul, tadašnji premijer Turske Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Navaz Sherif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umjetnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije