Dodik najavio dolazak u Predsjedništvo na sastanak sa Erdoganom

11
Fena
Dodik najavio dolazak u Predsjedništvo na sastanak sa Erdoganom
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nakon konsultacija sa liderima političkih partija iz RS-a odlučio da prisustvuje sastanku sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Turski predsjednik bi u četvrtak navečer trebao doputovati u BiH, a susret s članovima Predsjedništva BiH planiran je za petak.

Dodik je rekao da je i njegovo i mišljenje lidera partija da sastanku treba prisustvovati jer se ne smije dozvoliti da druga dva člana Predsjedništva BiH sami prisustvuju tom susretu.

Disciplinska komisija donijela konačnu odluku u vezi kažnjavanja aktuelnog prvaka BiH

Disciplinska komisija donijela konačnu odluku u vezi kažnjavanja aktuelnog prvaka BiH

Također je ponovio stav da je jedino rješenje ove krize povlačenje zakona o zabrani negiranja genocida kojeg je nametnuo bivši visoki predstavnik Valenzin Inzko te da bez toga sasvim sigurno neće biti odlučivanja u institucijama BiH.

Govoreći o sastanku sa Erdoganom, Dodik je rekao da je potrebno i korisno da se ne dozvoli da se tu čuju samo stavovi druga dva člana Predsjedništva BiH.

Dodik kaže da su i ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa, a da je razgovor s Erdoganom "jasna odbrana Republike Srpske, a ne kršenje zaključaka Narodne skupštine".

"Mi smo ranije imali razgovore sa Turskom oko autoputa i nama je veoma važno da definišemo tu vrstu priče. To nije Predsjedništvo, nije sjednica Predsjedništva i nije nikakvo odlučivanje. To je razgovor sa čovjekom koji predstavlja jednu moćnu zemlju, koji se ponudio svima ovdje da nešto grade", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije