Potvrđeno pisanje Radiosarajevo.ba: Erdogan dolazi u BiH

3
F.V.
Potvrđeno pisanje Radiosarajevo.ba: Erdogan dolazi u BiH
Foto: AA / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan definitivno dolazi u Bosnu i Hercegovinu tokom ovog mjeseca, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Turski lider boravit će u našoj zemlji od 26. do 28. augusta.

Naš portal je navedenu informaciju jučer objavio, a danas je iz Ankare Ministarstvu vanjskih poslova BiH ova posjeta i zvanično potvrđena.

Ova informacija je portalu Radiosarajevo.ba potvrđena i iz bosanskih i turskih izvora.

Tokom ove posjete, prema neslužbenim informacijama turski lider bi tih dana mogao posjetiti i Srbiju i Crnu Goru.

Turski predsjednik, podsjetimo, boravio je u našoj zemlji u maju 2018. godine. Tada je u Sarajevu održan 6. Kongres Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), a čiji je počasni gost je bio predsjednik Republike Turske.

Predsjednik Turske i tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH, lider SDA Bakir Izetbegović najavili su tom prilikom povećanje robne razmjene BiH i Turske na milijardu dolara i tender za gradnju brze ceste Beograd-Sarajevo na ljeto.

Akuelni članovi Predsjedništva BiH su se sa Erdoganom susreli u martu ove godine tokom zvanične posjete Turskoj.

Također, predsjednik Republike Turske se sredinom juna ove godine sastao sa članovima Predsjedništva BiH i u Antaliji na marginama samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije