Arnel Isak otkrio: Evo šta su mi sve nudili da ne glasam za novu Vladu Federacije BiH

21
N. Ž.
Arnel Isak otkrio: Evo šta su mi sve nudili da ne glasam za novu Vladu Federacije BiH
Foto: Facebook / Arnel Isak

Samostalni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Arnel Isak reagovao je na optužbe na političku trgovinu u vezi s jučerašnjim glasanjem za novu Vladu Federacije BiH.

Podsjetimo, Federacija Bosne i Hercegovine jučer je dobila novu Vladu, u kojoj su ministrice i ministri iz stranaka Socijaldemokratska partija (SDP), Naša stranka, Narod i pravda, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, HDZ 1990 i nestranački kandidat Ramo Isak. Nermin Nikšić iz SDP-a potvrđen je za premijera Vlade FBiH, njegov zamjenik iz reda Hrvata je Toni Kraljević (HDZ BiH), a dopremijer iz reda srpskog naroda Vojin Mijatović (SDP). Uz premijera Nikšića, Vladu FBiH čine 16 ministrica i ministara.

Isak je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba rekao kako je uvijek državu stavljao na prvo mjesto. 

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Nikada nisam sebe stavljao na prvo mjesto. Država je ispred svega i tako će uvijek biti. 

Oglasili se iz State Departmenta nakon formiranja Vlade Federacije BiH

Oglasili se iz State Departmenta nakon formiranja Vlade Federacije BiH

Međutim, kada napravite potez koji je prije svega patriotski i time date do znanja svima da vam je borba za državu ispred svega, a 'zaštitnici' Bošnjaka i države to ignorišu i ne daju vam nikakvu podršku, to je poražavajuće. Očito se od samog početka računalo na podršku NES-a koji bi pristao na sve samo da bi formirao vlast u Unsko-sanskom kantonu. 

Ne mogu da vjerujem da je NES odlučio da ne podrži vlast u Federaciji BiH da bi kontrolisali vlast u USK", rekao je Isak. 

Samostalni zastupnik je podijelio i šta mu se sve nudilo kako ne bi glasao za vlast. 

"Moralo se razgovarati, a oni su to odbijali sve do momenta kad su vidjeli da gube tlo pod nogama. Od mog istupanja iz NES-a prošlo je mjesec dana, a prvi poziv od 'zaštitnika' Bošnjaka dobio sam dan prije sjednice.

Nudili su mnogo, od milionskih iznosa do ključnih pozicija", otkrio je bivši ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije Zeničko-dobojskog kantona. 

Zajedničko saopćenje Trojke: "Idemo raditi..."

Zajedničko saopćenje Trojke: "Idemo raditi..."

Isak je u izjavi za naš portal objasnio i svoju odluku da glasa za ovu Vladu FBiH.

"Istina je, rekao sam kako neću podržati jednokratna rješenja i ja još uvijek stojim pri tom stavu. Ovo su dugoročna rješenja kojima se Predstavnički dom stavlja ispred Doma naroda Parlamenta FBiH, čime se jača građanska država. 

Moj glas je prvenstveno bio za smjenu vlade u tehničkom mandatu i za šansu za promjene, jer to svi dugujemo građanima koji su nas birali", objašnjava Isak. 

Vojin Mijatović: Svanuo je dan, a mnogima će se smrknuti!

Vojin Mijatović: Svanuo je dan, a mnogima će se smrknuti!

Komentarisao je i optužbe da je glas prodao. 

"O političkoj trgovini i o tome kako sam se 'prodao' jedino govore oni koji su me pokušali kupiti i pridobiti. Pravi patriotizam je kada radite u interesu države, a ne stranke. 

Što se tiče mog oca (Ramo Isak, op.a.), neka njegov posao kaže najbolje. On je kompetentan za to ministarstvo i treba mu dati vremena. 

Kada sam preuzeo Ministarstvo u Zeničko-dobojskom kantonu, i mene su kritikovali prvih nekoliko dana ili sedmica, a onda su vidjeli moje rezultate. Tako će biti i sad", rekao je Arnel Isak u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije