Oglasili se iz State Departmenta nakon formiranja Vlade Federacije BiH

9
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz State Departmenta nakon formiranja Vlade Federacije BiH
Foto: Arhiv / State Department

Federacija Bosne i Hercegovine jučer je dobila novu Vladu, u kojoj su ministrice i ministri iz stranaka Socijaldemokatska partija (SDP), Naša stranka, Narod i pravda, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, HDZ 1990 i nestranački kandidat Ramo Isak. 

Nermin Nikšić iz SDP-a potvrđen je za premijera Vlade FBiH, njegov zamjenik iz reda Hrvata je Toni Kraljević (HDZ BiH), a dopremijer iz reda srpskog naroda Vojin Mijatović (SDP). Uz premijera Nikšića, Vladu FBiH čine 16 ministrica i ministara.

Od jučer stižu brojne reakcije na formiranje Vlade, koja je prethodne četiri godine provela u tehničkom mandatu, a stigla je i poruka iz američkog State Departmenta.

Šokantno: Kupac u konzervi graha pronašao štakora, proizvod povučen iz prodaje

Šokantno: Kupac u konzervi graha pronašao štakora, proizvod povučen iz prodaje

"Sjedinjene Američke Države čestitaju građanima Bosne i Hercegovine formiranje nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine", navodi se u poruci koju je objavio glasnogovornik Matthew Miller.

Kako su istakli, potiču novu vladajuću koaliciju da brzo napreduje u Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu provedbom važnih socioekonomskih reformi, reformi vladavine prava i antikorupcijskih reformi.

"Sjedinjene Američke Države ostaju predan partner Bosni i Hercegovini i njenom narodu dok grade budućnost u euroatlantskoj zajednici", zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije