Ured visokog predstavnika pozdravio dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH

3
Radiosarajevo.ba
Ured visokog predstavnika pozdravio dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH
Foto: Dž. K. / Christian Schmidt

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH s ministrima iz stranaka Socijaldemokatska partija, Naša stranka, Narod i pravda, HDZ, HDZ 1990 i Ramo Isak. 

Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini oglasio se na zvaničnom Twitter profilu:

"OHR pozdravlja dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH i implementaciju volje glasača izražene na oktobarskim izborima. Nova Vlada mora brzo da prione rješavanju potreba građana i usvajanju hitnih i neophodnih reformi kako bi BiH krenula naprijed na put ka članstvu u EU. Svaka nova vlada, bez obzira koje stranke čine većinu, mora primarno biti posvećena građanima."

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Imenovanje Vlade FBiH izazvalo je različite reakcije, a ispred Parlamenta Federacije BiH organizirani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Podsjećamo, sve je bilo na rubu incidenta nakon što je zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH. Okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Fotoreporteri portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja javljaju da su prisutni pljuvali i prijetili Uzunoviću. Policija nije odmah bila tu kako bi reagovala, ali su uspjeli smiriti situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije