Građani sa protesta fizički napadaju zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH

19
S. P. M.
Građani sa protesta fizički napadaju zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Drama ispred Vlade FBiH

Ispred Parlamenta Federacije BiH organizirani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Sa 51 glasom za, jedan suzdržan i dva protiv - potvrđena je nova Vlada Federacije BiH na čelu sa Nerminom Nikšićem. Članovi nove vlade položili zakletvu.

Nešto ranije zastupnici SDA napustili su sjednicu, nakon čega je predsjedavajuća zaključila raspravu i pozvala zastupnike da glasaju.

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

Zastupnik SDA Salko Zildžić kazao je da želi poselamiti “hrvatsko cvijeće”, odnosno muslimansku elitu spremnu da bude sluga u ovoj vladi.

Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH

Kako javlja novinar portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo dočekan je aplauzom. Nakon toga održao je govor.

Sve je bilo na rubu incidenta nakon što je zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH. Okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Fotoreporteri portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja javljaju da su prisutni pljuvali i prijetili Uzunoviću. Policija nije odmah bila tu kako bi reagovala, ali su uspjeli smiriti situaciji.

Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije