Na društvenim mrežama objavljen mail: KCUS pozvao zaposlenike na proteste ispred Parlamenta?!

9
Radiosarajevo.ba
Na društvenim mrežama objavljen mail: KCUS pozvao zaposlenike na proteste ispred Parlamenta?!
Foto: Dž.K., N.G. / Radiosarajevo.ba / Današnji protesti u Sarajevu

Nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt jučer, 27. aprila, iskoristio svoje bonske ovlasti kako bi omogućio formiranje Vlade u Federaciji BiH, danas se očekuje da Predstavnički dom Federalnog parlamenta potvrdi nove ministre i premijera.

Sjednica je zakazana za 14 sati, a istovremeno se ispred zgrade Parlamenta u Sarajevu održavaju protesti građana koji su nezadovoljni Schmidtovom odlukom. Nezvanično protestuju oni koji su priklonjeni taboru SDA - DF.

A, društvenim mrežama proteklih sat vremena kruži mail koji je navodno upućen zaposlenicima KCUS-a.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Kako se vidi u mailu, koji je zapravo obavijest, zaposleni su su pozvani da se pridruže protestima ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Dodaje se i kako su šefovi obaviješteni telefonskim putem da zaposlenici mogu prisustvovati protestima, kao i da mogu koristiti neplaćeno odsustvo.

Mail koji je navodno upućen radnicima KCUS-a
Foto: Facebook: Mail koji je navodno upućen radnicima KCUS-a

"Molim da se naprave spiskovi uposlenika koji će koristiti neplaćeno odusustvo od 13.30 do 16 sati i isti dostave rukovodiocu sektora", navodi se u mailu, koji još uvijek nije zvanično potvrđen, ali ni demantiran.

Vrijedi istaknuti da je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, visokorangirana članica Stranke demokratske akcije, te supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića. Sebija Izetbegović, kako smo to već pisali, trenutno je na protestima ispred zgrade Parlamenta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije