Dramatične scene ispred Parlamenta FBiH: Sve na rubu incidenta

4
S. P. M.
Dramatične scene ispred Parlamenta FBiH: Sve na rubu incidenta
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH potvrđena je nova Vlada Federacije BiH na čelu sa Nerminom Nikšićem.

Za je bio 51 zastupnik, jedan suzdržan, a dva protiv.

Prije glasanja sjednicu su napustili zastupnici SDA i DF-a. Ova vlada koju je imenovala predsjednica FBiH Lidija Bradara, a saglasnost dao potpredsjednik Igor Stojanović imenovana je bez potpisa drugog potpredsjednika Refika Lende. 

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Nešto ranije zastupnici DF-a i SDA napustili su sjednicu, nakon čega je predsjedavajuća zaključila raspravu i pozvala zastupnike da glasaju.

Nermin Nikšić, lider Socijaldemokratske partije (SDP), tom prilikom izložio ekspoze, nakon ometanja i prekidanja od strane drugih zastupnika Parlamenta FBiH.

"Želja mi je da u kratkim crtama izložim smjernice plana rada Vlade Federacije BiH. Ovo je vrijeme brojnih izazova sa kojima se suočava BiH i stanovništvo i vlasti, rastuća inflacija, migrantski val i iseljavanje domaćeg stanovništva samo su neki od izazova sa kojima se suočiti nova Vlada FBiH. Posljedice agresije Rusije na Ukrajinu ostavilo je duboke ekonomske, političke i sigurnosne tragove na svih društava u Europi pa tako i na društvo u FBiH", kazao je između ostalog, Nermin Nikšić.

Zanimljivo je bilo ispred Parlamenta FBiH gdje su građani bili na protestu. Sve je bilo na rubu incidenta. Posebno kada se Refik Lendo (SDA), potpredsjednik Federacije obratio prisutnima. 

Njegovo obraćanje i scene ispred Parlamenta FBiH pogledajte na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije