Arnaut o Kljuiću: 'Žao mi je svake minute koju sam 2010. potrošio odgovarajući mu'

3
Radiosarajevo.ba
Arnaut o Kljuiću: 'Žao mi je svake minute koju sam 2010. potrošio odgovarajući mu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Damir Arnaut

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Damir Arnaut (Naša stranka) na svom Twitter profilu komentirao je izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića datu na Face televiziji, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović.

"Stjepan Kljuić je direktno prekršio Zakon o zabrani diskriminacije. Javni poziv na izolaciju i segregaciju osoba zbog vjerske prakse je govor mržnje. Žao mi je svake minute koju sam 2010. potrošio odgovarajući mu na pitanja i dajući mu savjete o Dobrovoljačkoj", napisao je Arnaut. 

Sinoćnje gostovanje bivšeg člana Predsjedništva BiH Stjepana Kljuića na Face TV, tačnije njegova izjava o ministrici osnovnog i srednjeg obrazovanja KS Naidi Hota-Muminović, izaziva brojne osude u bh. javnosti. Reagirali su mnogi predstavnici političkih stranaka, ali i Vlada Kantona Sarajevo.

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Podsjećamo, Kljuić je o ministrici Hota-Muminović izjavio sljedeće:

"Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo, zabrađenu... Pa šta ona misli? Šta misle ovo malo inovjeraca djece kad je vide? Ne. To se pojačava", izjavio je Kljuić. Voditelj emisije Senad Hadžifejzović je rekao da svi imaju pravo na izbor i prekinuo gosta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije