Kljuić otvoreno: Zagreb krvnik bosanskih Hrvata

10
Radiosarajevo.ba
Kljuić otvoreno: Zagreb krvnik bosanskih Hrvata
Foto: Face TV / Stjepan Kljuić gost na Face TV-u

Nekadašnji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, političar, novinar, pisac, istinski patriota Stjepan Kljuić večeras je bio gost na Face TV, gdje je razgovarao sa Senadom Hadžifejzovićem.

"Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić su veći neprijatelji Bosne i Hercegovine nego Dodik i Ivanić", kazao je na početku Kljulć.

To je objasnio riječima:

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

"Vukanović je rekao da su Hrvati napali Trebinje! Stanivuković ide u Tuzlu, ode u crkvu, a neće na Kapiju! Umjesto da mu kažu: “Ili ćeš doći na Kapiju ili mrš!”.

Zatim se dotakao Dodika i Svetlane Cenić.

"Svetlana Cenić je bila zajedno s Dodikom, to što su se finansijski razišli je druga stvar! Softić i Zvizdić išli u Beograd i izvinjavali se Vučiću. Sve je bilo organizovano, našli su lokalnog pravnika iz Živinica da nas zastupa u Haagu. Tuđman je Miloševiću obećao dio BiH! Sada kad su doveli poslušnike, traže treći entitet. Milanović nema političko obrazovanje, bio je nižerazredni činovnik! Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata", dodao je Kljuić.

Za Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, rekao je da je - politički mongoloid!

"Imali smo HDZ koji je bio za BiH! Tuđman mi je rekao da ga moram slušati, a ja 80-tih bio što je on tada!. Karađorđevo je bilo smrtni udarac. Zagreb je nas prodao! Samo je Mosad jači od UDBA-e. Tuđman je Miloševiću obećao dio BiH. Ja sam jedini legalni izabrani predsjednik HDZ-a. Sada kad su doveli poslušnike, traže treći entitet", nastavio je Kljuić.

Pitao se - kako je moguće agresoru dati pola BiH?!

"Propao bih u zemlju da sam kao Milanović prije 10 godina govorio jedno, a danas drugo! On nema nikakvog političkog obrazovanja, bio je nižerazredni činovnik! Račan je Milanovića postavio za predsjednika! U Hrvatskoj nisu svjesni da će otoci i primorje za 20 godina biti naseljeni penzionerima iz Danske, Švedske i Norveške. Rusi imaju strategiju da prave incidente jer njima nije odgovarao mir", dodao je nekadašnji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Podvukao je da nijedan zapadni građanin neće uzeti oružje i boriti se protiv Rusa!

Stjepan Kljuić gost na Face TV-u - undefined

Foto: Face TV: Stjepan Kljuić gost na Face TV-u

"Josip Broz je dva puta spriječio rusku invaziju na Jugoslaviju! Tito je znao šta su Rusi i 1948. ih je odbio! Rusima je stalo da se naprave incidenti na Balkanu da se skrene pažnja s njihove strategije za Ukrajinu. NATO neće dozvoliti sukobe kod nas. Ostali su samo Kosovo, Srbija i BiH koje nisu u NATO-u, ali okolo je sve NATO!

Oni znaju da ako Rusi izađu na Jadransko more, eto ih i u Italiji! Gdje će Holbrooke u Dejtonu diktirati uslove?! Prije bih sebi pucao u glavu nego potpisao njegov nalog! Multinacionalnost je farsa! Miletiću je majka Bošnjakinja, otac Srbin, a on je Hrvat! Sada je najlakše biti Hrvat! Hrvati su sami krivi za svoju sudbinu", kazao je Kljuić.

Zatim je pojasnio da su Softić i Zvizdić išli u Beograd i izvinjavali se Vučiću.

"Sve je bilo organizovano, našli su lokalnog pravnika iz Živinica da nas zastupa u Haagu. To je tragedija ovog naroda i države. Nije sve agresor kriv. Da BiH ima državnika, ona bi Vučiću rekla da neće biti više kontakta. Kancelar Kurz je odmah podnio ostavku kada se posumnjalo da ima aferu. Pogledajte koliko u BiH ima sudskih procesa. Mene su Ugljaninovi tjelohranitelji gurali da bi on prošao. Doživljavali smo velika poniženja. Moj djed je poginuo braneći nezavisnu Bosnu i Hercegovinu", dodao je Kljuić.

Naglasio je tragediju Palestine, a pozivamo se na islamsku solidarnost.

"Ja ću se tajno sahraniti, jer ako mi ovi dođu na sahranu, ja ću morati ustati. Benjamina Karić ide Stanivukoviću na noge. Stanivuković ide u Tuzlu, ode u crkvu, a neće na Kapiju. Umjesto da mu kažu: “Ili ćeš doći na Kapiju ili mrš!” Mladi, inteligentni ljudi neće da gledaju nekakvog Fortu, nego idu vani. Mirsad Hadžikadić je pokazao potencijal, fino izgleda, a to je jako važno za političara. Ali on ne može proći, odmah su ga sasjekli", podvukao je Kljuič.

Kompletan zanimljivi intervju sa Kljućem pogledajte na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije