Arnaut: HDZ i SNSD sve mogu jer im je Bakir dao četvrtog delegata u Domu naroda

Radiosarajevo.ba
Arnaut: HDZ i SNSD sve mogu jer im je Bakir dao četvrtog delegata u Domu naroda
Foto: Fena / Damir Arnaut

Današnje usvajanje budžeta u Domu naroda PSBiH u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom prokomentirali su i u Našoj stranci.

"10. juni - Državni parlament usvojio zaključak da se u roku od sedam dana osiguraju sredstva neophodna za provođenje lokalnih izbora 2020.

21. juli - Sredstava još uvijek nema, stranke vladajuće koalicije blokiraju izbore na sve načine.

Kakva bezobrazna bahatost. Svako naravno treba da glasa u skladu sa svojim uvjerenjima, ali ko god zaokruži neku od stranaka trenutno vladajuće koalicije ne treba zavaravati sam sebe - glasa protiv normalnosti, i postaje saučesnik u njihovim političkim igrokazima", napisao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Oglasio se i zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Damir Arnaut.

"Kako meni HDZ nikad ne provuče amandmane (recept da ubiješ zakon kroz različit tekst) kad sam ukidao bijeli hljeb i naknade? Jer ni oni ni SNSD tada nisu imali 4 delegata. Sad imaju. Dao im Bakir. Tri nije jednako četiri", napisao je Arnaut, aludirajući da je HDZ i SNSD, zahvaljujući glasovima SDA, imaju po četiri delegate u srpskom i hrvatskom klubu u Domu naroda čime mogu blokirati sve odluke Predstavničkog doma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije