Twitter / Čović o usvajanju budžeta u Domu naroda: Važan iskorak na evropskom putu BiH

21. 07. 2020. u 17:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović reagirao je na usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Čović je na Twitteru napisao da je to važan korak na evropskom putu BiH.

"Danas smo na Domu naroda PSBiH usvojili Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. Današnji iskorak važan je za ostvarenje stabilizacije na evropskom putu BiH te pridruženje evropskoj porodici", objavio je Čović.

Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je u drugom čitanju usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu. Za predloženi zakon je glasalo svih 13 delegata, dok glasova protiv i suzdržanih nije bilo.

S obzirom na to da je tekst budžeta usvojen u različitom tekstu u odnosu na onaj koji je usvojio Predstavnički dom, bit će potrebno formirati komisiju za usaglašavanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA