Čović o usvajanju budžeta u Domu naroda: Važan iskorak na evropskom putu BiH

Radiosarajevo.ba
Čović o usvajanju budžeta u Domu naroda: Važan iskorak na evropskom putu BiH
Foto: Anadolija / Čović čestitao Vatrenim na osvojenom trećem mjestu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović reagirao je na usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Čović je na Twitteru napisao da je to važan korak na evropskom putu BiH.

"Danas smo na Domu naroda PSBiH usvojili Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. Današnji iskorak važan je za ostvarenje stabilizacije na evropskom putu BiH te pridruženje evropskoj porodici", objavio je Čović.

Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je u drugom čitanju usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu. Za predloženi zakon je glasalo svih 13 delegata, dok glasova protiv i suzdržanih nije bilo.

S obzirom na to da je tekst budžeta usvojen u različitom tekstu u odnosu na onaj koji je usvojio Predstavnički dom, bit će potrebno formirati komisiju za usaglašavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije