Arijana Memić se prisjetila događaja iz 2017. godine: "Ono što ću pamtiti do kraja svog života..."

28
Radiosarajevo.ba
Arijana Memić se prisjetila događaja iz 2017. godine: "Ono što ću pamtiti do kraja svog života..."
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i sestra stradalog Dženana Memića Arijana Memić prisjetila se ročišta iz 2017. godine na kojem je sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Dalida Burzić kazala da su Dženanu spale tene s nogu što je kasnije demantovano.

Poruku Arijane Memić prenosimo u cijelosti.

"Ono što ću pamtiti do kraja svog života je upravo ova slika i trenutak kada je prikazana u sudnici.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Pamtit cu i smijeh tužilaca Seada Kreštalice, Merisa Ćate i Amine Ruždić dok su nam prikazivali ovu sliku.

Pamtit ću i pitati se do kraja svog života kakav monstrum moraš biti da gledaš kako se neko pred tvojim očima bori za vazduh, za život, a ti ne pozoveš pomoć, ne uradiš apsolutno ništa da mu pomogneš?

Kakav monstrum moraš biti da nekome oduzmeš život, da mu prekineš mladost, snove, sve. Zbog čega?

Iz 'Pravde za Dženana' poslali oštru poruku za Alisu Mutap: "Po čemu si najpoznatija ličnost u BiH?"

Iz 'Pravde za Dženana' poslali oštru poruku za Alisu Mutap: "Po čemu si najpoznatija ličnost u BiH?"

A mira imati nećete, nikada! I razvlačili su nas, htjeli su da odustanemo. Na svaku oslobađajuću presudu za izmišljenu saobraćajnu nesreću, ulagali su žalbe.

Dalida Burzić a nakon nje i Sabina Sarajlija. Nakon šest godina, Vrhovni sud FBiH je donio pravosnažnu presudu u kojoj se navodi da se saobraćajna nesreća nije desila", napisala je Arijana.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije