Američki vojnici nastavljaju pristizati, upravo stigao i novi kontingent sa Floride

7
Radiosarajevo.ba
Američki vojnici nastavljaju pristizati, upravo stigao i novi kontingent sa Floride
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nj.E. Eric Nelson u subotu 15. maja 2021. godine na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali su glavninu američkih snaga, koje će skupa s Oružanim snagama BiH sudjelovati u vježbi „Brzi odgovor 21/Immediate Response 21“ od 17. maja do 02. juna 2021. godine.

Zajedno s njima, kontingent od oko 360 američkih vojnika dočekali su i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić te američki časnik s najvišim činom u Bosni i Hercegovini, zapovjednik NATO Stožera u Sarajevu brigadni general Erik Folkestad.

Američki vojnici u Sarajevo su stigli civilnim avionom iz SAD-a, letom preko Njemačke, i odmah su u pratnji pripadnika Vojne policije OS BiH upućeni ka poligonu OS BiH Manjača.

Nešto iza 22 sata na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je još jedan kontingent do oko 102 vojnika koji su se nalazili na ovom letu. Kako saznajemo, pristigli su iz američkih baza na Floridi, te su večeras upućeni na Manjaču.

Ukupno oko 500 pripadnika OS BiH i oko 700 američkih vojnika sudjelovat će na vježbi „Brzi odgovor 21“, na poligonima Glamoča, Manjače te vojarne i zračne luke Dubrave kod Tuzle.

Na snimcima koje objavljuje portal Radiosarajevo.ba vide se vojnici koji se iskrcavaju iz aviona, te nakon grupiranja na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo upućuju prema autobusima koji će ih voziti na lokacije održavanje vježbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije