Ambasada SAD o presudi Novaliću: Laž je da smo utjecali na proces

15
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD o presudi Novaliću: Laž je da smo utjecali na proces
Foto: Fena / Američka ambasada u BiH

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini oglasila se danas nakon presude Fadilu Novaliću i drugima.

Kako su naveli, dobili su nekoliko medijskih upita za komentar na "lažne i netačne optužbe" da je ambasada SAD utjecala na procese u slučaju protiv Fadila Novalića i drugih.

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju nezavisne i hrabre institucije koje provode zakone, tužiteljstva i pravosudne institucije koje rade u ime građana ove zemlje na istraživanju, procesuiranju i kažnjavanju korupcije kako bi istražili procesuirali i kaznili korupciju koja opterećava demokraciju i ekonomiju Bosne i Hercegovine, a koja potiče brojne građane ove zemlje da je napuste i izgrade živote sebe i svoje porodice negdje drugdje.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Istraživanje za istaživanjem i podaci za podacima pokazuju kako građani ne vjeruju ovim institucijama, a korupcija postaje sve gora.

Uvijek smo pozivali pravosudne institucije da pozovu moćnike na odgovornost.

Optužbe da je ambasada SAD-a utjecala na bilo koji aspekt ovog ili na bilo koje sudske proces su lažne i snažno ih odbijamo", saopćeno je iz ambasade SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije