Ambasada SAD: "Konstruktivan dan u Neumu, kompromis će biti..."

5
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD: "Konstruktivan dan u Neumu, kompromis će biti..."
Foto: Arhiv / Ambasada SAD

Iz Ambasade SAD u BiH večeras je saopćeno da je danas u Neumu bio konstruktivan dan kada je riječ o razgovorima u vezi s ustavnim promjenama kako bi se osiguralo da se svi građani BiH mogu kandidirati za Predsjedništvo BiH i Dom naroda.

"Danas je bio konstruktivan dan, razgovaralo se o ustavnim promjenama kako bi se osiguralo da se svi građani BiH mogu kandidirati za Predsjedništvo i Dom naroda. Diskriminacija mora nestati da bi BiH krenula naprijed.

Cijenimo one stranke koje su odlučile da se uključe u ovaj težak, ali neophodan razgovor o reformama koje su potrebne da zemlja krene naprijed. Kompromis će biti ono što će osigurati euroatlantsku budućnost BiH.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Sve strane su odgovorne za punu implementaciju, a svako rješenje mora ispunjavati pravne standarde EU. Stručnost Venecijanske komisije u ovom procesu je neprocjenjiva", navodi se u objavi Ambasade SAD na Twitteru. 

Podsjetimo, Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovoini, saopćio je danas da je optimista i da misli "da su konstruktivni razgovori u Neumu na dobrom putu".

"Kao što sam jučer rekao, izborni zakon sa kojim se svi slože, koji uključuje uravnoteženu zastupljenost svih konstitutivnih naroda u državnim institucijama, kao i uvažavanje Ostalih, poštujući volju birača, bit će prihvaćen", saopćeno je iz OHR-a.

Podsjetimo, politički predstavnici iz BiH su od 28. januara u Neumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije