Ovo je komentar iz Američke ambasade o pregovorima u Neumu

7
Radiosarajevo.ba
Ovo je komentar iz Američke ambasade o pregovorima u Neumu
Foto: Arhiv / Ambasada SAD

Iz Američke ambasade u Sarajevu oglasili su se povodom pregovora koji se ovih dana dešavaju u Neumu u vezi s izmjenama Izbornog zakona.

Amerikanci su pozdravili "odličan početak" pregovora u jedinom bh. gradu na moru i podsjetili da su reforme Izbornog zakona u cilju implementacije preporuka OSCE-a za jačanje izborne transparentnosti bile glavna tema razgovora.

"Ove reforme su jasne. Prioriteti su nadzor biračkih komisija, nove tehnologije kako bi se izborne prevare mogle spriječiti i uočiti, te veće kazne koje bi odvratile počinioce od kršenja zakona", naveli su iz Američke ambasade i pozdravili prisustvo OSCE-a na pregovorima.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

"Bilo nam je drago što su naše kolege iz OSCE-a danas ovdje (u Neumu) kako bismo razgovarali o ovim reformama. Nema razloga da se politički lideri protive ovim zdravorazumskim promjenama, osim ako imaju koristi od nedostataka u sistemu", zaključili su iz Američke ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije