Aljoša Čampara nakon napada i pucnjave u Sarajevu: Mora se pogledati istini u oči

11
Radiosarajevo.ba
Aljoša Čampara nakon napada i pucnjave u Sarajevu: Mora se pogledati istini u oči
Foto: Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara nakon niza incidenata u Sarajevu

Delegat u federalnom domu naroda i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara (NiP) oglasio se večeras, 17. marta, na društvenim mrežama, a nakon dva nova ozbiljna incidenta - pucnjave u Sarajevu te napada na ženu.

Podsjetimo, večeras su se u Sarajevu dogodila ova dva slučaja - više o njima mote čitati OVDJE i na OVOM LINKU - a Čamparin status objavljujemo u cijelosti:

"Večeras je u glavnom gradu Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu. Skoro pa istovremeno u samom centru istog ovog grada ranjen je maloljetnik, tinejdžer.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd.

Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci. Mora se pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana. Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije