Pokušaj ubistva u Sarajevu: Policija objavila nove detalje o pucnjavi na Kovačima

1
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u Sarajevu: Policija objavila nove detalje o pucnjavi na Kovačima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pucnjava na Kovačima

U sarajevskom naselju Kovači je u petak, 15. marta, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je nove detalje o navedenom slučaju.

Kako navode, o pucnjavi je u 12.33 sati obavještena PU Stari Grad da je u ulici Kovači do broja 36, u općini Stari Grad, od strane jednog NN muškog lica, koji se nalazio na motociklu-skuteru NN marke, došlo do upotrebe vatrenog oružja-pištolja u pravcu pmv marke 'Golf VII' crvene boje, u kojem se nalazilo lice K.E. iz Sarajeva.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave te ustanovili da je usljed djelovanja vatrenog oružja pištolja na vozilu 'Golf VII' navedenog događaja nastupila materijalna šteta dok povrijeđenih nije bilo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja istog dana u 17,25 sati, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166/28 KZ FBiH/pokušaj ubistva/ i KD iz člana 323 KZ F BiH/izazivanje opće opasnosti/, policijski službenici uhapsili su lice H.Dž., rođen 1995. godine iz Sarajeva, nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Oglasili se iz policije o pucnjavi na Kovačima: Poznato ko je uhapšen

Oglasili se iz policije o pucnjavi na Kovačima: Poznato ko je uhapšen

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumetovanju navedenih krivičnih djela.

Nezvanično, uhapšen je Džan Hukelić koji je navodno pucao prema Emiru Kundi koji se nalazio u Golfu VII. Na Golf je pucano s motocikla u pokretu. Obojica su od ranije poznati sarajevskoj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije