Akcija UIO BiH: Oduzeta veća količina sportskih patika

Radiosarajevo.ba
Akcija UIO BiH: Oduzeta veća količina sportskih patika
Foto: UIO BiH / Oduzeta roba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih patika u vrijednosti  cca 200.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla,  Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na područiju Brčko Distrikta otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih patika. U tri odvojena slučaja, a na osnovu obavještajnih informacija oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. Radilo se o renomiranim svjetskim markama patika (ADIDAS i NIKE) i to 2573 para. Vrijednost oduzete robe iznosi cca. 200.000,00 KM.

Počinitelji prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije