Pero / Akcija SIPA-e: Pretresane privatne obrazovne institucije

10. 03. 2020. u 14:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak, 9. marta, u Cazinu su pretresli prostorije Visoke međunarodne škole Cazin i PU Vita plus Cazin, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Kako je navedeno, cilj je bio pronalazak tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnih djela iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima iz člana 383. Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, člana 373.Krivotvorenje,člana 273. Poreska utaja i člana 272. Pranje novca istog zakona.

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno 1.164 predmeta (registratore, matične knjige, novac), te raznu poslovnu dokumentaciju i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i službenika Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bihać, saopćeno je iz SIPA-e.

KOMENTARI (1)