! / Ajnadžić o sporu s FK Sarajevo: Ja ne odlučujem ko se može obratiti vijeću

17. 07. 2020. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Povodom otvorenog pisma Uprave FK Sarajevo od 16. jula 2020. godine u
kojem se ističe da predstavnicima ovog kluba nije data mogućnost obraćanja na
sjednici Općinskog vijeća, reagirao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je naveo da je tačno da su se predstavnici FK Sarajevo obratili sa zahtjevom da prisustvuju sjednici na kojoj bi se raspravljalo o problemima stadiona Koševo i eventualnim modelima ustupanja ovog objekta navedenom klubu.

"Navedeni zahtjev sam uredno proslijedio onima koji odlučuju o takvim zahtjevima, a to je rukovodstvo Općinskog vijeća. Napominjem, načelnik nije taj koji može dozvoliti obraćanje ili prisustvo na sjednici, već je to u isključivoj nadležnosti Vijeća. Pored navedenog, ističem da se obraćanje po određenom pitanju, o kojem Vijeće raspravlja, može tražiti isključivo na samoj sjednici i u trenutku rasprave po tom pitanju, a dozvolu za obraćanje može dati samo Vijeće i to glasanjem i natpolovičnom podrškom vijećnika. Dakle, načelnika u toj priči opet nema", poručio je Ajnadžić.

Ono gdje je, prema njegovim riječima, dao svoje obećanje i što se nalazi u nadležnosti načelnika jeste predlaganje tačaka za dnevni red. Istakao je da mu je žao ako je javnost dobila pogrešnu informaciju ili od nekoga bila obmanuta, ali govori da se Informacija o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase nalazila na dnevnom redu sjednice.

"Javno sam kazao da će Memorandum koji je bio proslijeđen FK Sarajevu biti u materijalu koji je upućen Općinskom vijeću. U istoj informaciji sadržan je i Memorandum FK Sarajeva i taj cjelovit dokument s drugim materijalima u okviru jedinstvene informacije upućen je za razmatranje na sjednici koja je održana 16. jula 2020. godine. Ponavljam, sve što je u nadležnosti općinskog načelnika, urađeno je i ispoštovano. Tačno onako kako sam i javno kazao. Žao mi je što se predstavnici FK Sarajevo nisu pojavili na sjednici jer je bez njihovog neposrednog obraćanja i učešća bilo bespredmetno raspravljati o ponuđenim memorandumima", podvukao je načelnik Općine Centar.

U tom smislu, uputio je apel da se delegiraju predstavnici FK Sarajevo i osoba koja će se obratiti na sjednici Općinskog vijeća koja je planirana za kraj jula ili početak augusta.

"Takav dopis uputite na kabinet načelnika, ali i predsjedavajuće Općinskog vijeća i vjerujem da već na sljedećoj sjednici možemo doći do najboljeg rješenja koje će zadovoljiti i Upravu i navijače FK Sarajevo i Općinu Centar, kao i sve naše građane. I dalje ostajem pri ranije iznesenom stavu i dajem podršku da se predstavnici FK Sarajevo neposredno obrate Vijeću s prijedlogom Memoranduma kluba, odnosno viđenjem korištenja i upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase", zaključio je Nedžad Ajnadžić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA