Ajnadžić: Ako svi želimo sportsku arenu na Koševu, FK Sarajevo mora sarađivati

M. A.
Ajnadžić: Ako svi želimo sportsku arenu na Koševu, FK Sarajevo mora sarađivati
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Stadion Koševo

Ispred stadiona Asim Ferhatović Hase danas je u 12 sati održana konferencija za novinare na kojoj se, između ostalih, obratio i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić u vezi s problemima oko korištenja navedenog stadiona i njegovim stavljanjem na raspolaganje FK Sarajevu.

Jučer je na svom Facebooku Nedžad Ajnadžić objavio informaciju da predstavnici FK Sarajevo nisu željeli potpisati memorandum o razumijevanju kojim Općina Centar ustupa Koševo na korištenje po cijeni od 1 KM na mjesečnom nivou.

"Općina Centar na godišnjem nivou ima ogromne troškove za FK Sarajevo koje ne fakturiše. Mi smo time dokazali da smo veliki prijatelji ovome klubu. Samo održavanje terena donosi velike gubitke firmi kojom rukovodim. Iskreno se nadam da ćemo prevazići ove nesuglasnice", kazala je direktorica JU Centra za sport i rekreaciju Sarajevo Sabina Špago.

Bivši golman FK Sarajeva Muhamed Alaim je kazao kako u prošlosti nije bilo čak ni osposobljenih toaleta na stadionu Asim Ferhatović Hase, a koncem 2018. su krenuli veliki radovi.

"FIFA je pooštrila kriterije. Uradili smo službeni hol, postavljen je semafor, video nadzori, press salu smo napravili i šta sve ne samo kako bismo postali stadion treće kategorije. Znači, mnogo novca je uloženo, milion i 300.000 KM. Naravno, cijenimo i podršku Općine Centar koja nam već duže vrijeme stoji na raspolaganju", istakao je, kako kaže sam za sebe, vojnik Sarajeva Muhamed Alaim.

Ponovio je kako mu je želja da FK Sarajevo ipak potpiše sporni memorandum iz razloga što je već dosta uloženo u stadion i što su u planu i novi projekti. Alaim je, dodajmo, i rukovodilac sportskih objekata CSRSA.

"Ja bih volio da već sutra bude okrenuta nova stranica u saradnji onih koji vole sport. Od arene Općina Centar nije odustala, niti njen načelnik. Mi već sad spremamo međunarodni tender koji će biti objavljen u augustu ili septembru za investiciju u ovaj stadion. Već postoje neke ponude iz Saudijske Arabije i Australije. Do tada, mi moramo raditi na osiguravanju toga da stadion Koševo dobije status treće kategorije, do sada smo uložili oko 1,5 milion KM i spremamo investiciju težu od dva miliona. Nadamo se da će FK Sarajevo prepoznati naše napore", rekao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

On je dodao kako FK Sarajevo mora sarađivati kako bi se postigao zajednički cilj - izgradnja veleljepne arene.

"Žao mi je što predstavnici FK Sarajevo danas nisu ovdje. Mi smo im ponudili stadion za 1 KM kao ovlašteni predlagač. Dajte da svi napravimo sve najbolje za navijače, za sport u BiH. Zašto je fan shop prazan, zašto je memorijska soba prazna? Tu načelnik nije kriv. Načelnik im je to napravio, ali nije kriv što su im prostorije prazne. I mene srce boli što na Koševu ne možemo igrati kao svoji na svome", na kraju je poručio Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije